top of page
Researching and Writing

Over mij

Mijn verhaal

Ik ben Jolien Ballhaus, 38 jaar en moeder van drie gevoelige kinderen. Alle drie mooi en uniek, met hun eigen talenten en uitdagingen om te leren. Maar wij zijn er, om ze op te vangen en aan te moedigen. Liefde en vertrouwen, vanuit ons en in zichzelf.


Zij hebben me geïnspireerd om verder te kijken en verder te zoeken. Nieuwe dingen uitproberen, vallen, opstaan en weer door gaan. Zij houden me dagelijks een spiegel voor en zijn zo puur en eerlijk. Ik heb de afgelopen jaren op het gebied van het begrijpen en begeleiden van gevoelige kinderen veel ervaren en geleerd. Met deze lessen en ervaringen wil ik ook andere mensen verder helpen.


Wie ben ik ik als persoon? 

Ik ben dol op warmte; letterlijk en figuurlijk. Gezellig samen zijn met vrienden en familie. Lekker buiten zijn, genieten van de zon, fietsen en wandelen. Ontspannen in een warm bad of de sauna. Of juist lekker los gaan en dansen op muziek. 

Ik ben professioneel, gedreven, leergierig, enthousiast, voortvarend, vol met ideeën, initiatiefrijk en betrokken. Ik werk vanuit het hart en ben een verbinder.


Ik ben veertien jaar werkzaam geweest in diverse commerciële functies in de uitzendbranche. Mijn kracht ligt in het informeren en inspireren van mensen. Samen zoeken naar kansen en mogelijkheden en hiermee aan de slag gaan. Op een nuchtere, praktische manier werken, maar wel op gevoel en in verbinding. 


HSP trainer & coach
En toen was ik… een HSP trainer & coach.

Nee hoor, daar heb ik een intensief traject voor afgelegd. Ik heb in 2019 een HSP trainer & coach opleiding gevolgd bij Floor van Lier. Op die manier kon ik, naast mijn eigen kennis en ervaring, nog meer informatie en tools krijgen over de begeleiding van hooggevoelige volwassenen en kinderen.


Na deze opleiding ben ik gestart als zelfstandige en werk ik nu met veel plezier als HSP trainer & coach. Mijn doel? Het informeren en inspireren van ouders en professionals, om hooggevoelige kinderen nog beter te begrijpen en te begeleiden. Kinderen te laten stralen, met plezier, kracht en vertrouwen in zichzelf. 


Dit doe ik door middel van het geven van trainingen, lezingen, workshops en (wandel)coaching.


Daarnaast heb ik me aangesloten bij dit mooie platform; hsp-coach.nl

Bovendien ben ik geregistreerd coach volgens de visie van Hallo, ik ben Gwen ® van Barbara Veer. 

bottom of page