top of page
Pink Brush Strokes Beauty Cosmetics Face

Wandelcoaching voor volwassenen

In contact met de natuur en jezelf

Voor als je zelf hooggevoelig bent
Wandelen heeft een ontspannend effect; je bent er even "helemaal uit" en komt tot rust. Het geeft mildheid, waardoor je helder na kan denken en beter in staat bent om nieuwe keuzes te maken. Het stelt je in staat om jezelf en de ander beter aan te voelen. Vanuit die helderheid kun je goede besluiten nemen, je impulsen beter onder controle houden en beter plannen. Het helpt je om afstand te nemen en om de natuur en jezelf bewust te ervaren. Hierdoor kun je dingen beter in perspectief plaatsen.

Wandelen prikkelt je zintuiglijke waarneming. Hierdoor kun je meer tot jezelf komen en voel je situaties en je eigen intuïtie beter aan. Je bent in staat beter te beoordelen wat jij nu nodig hebt of wilt veranderen. Het ervaren van de natuur en de stilte zorgen ervoor dat je kunt ontspannen. Je hoofd raakt leeg, waardoor je helder kunt nadenken. Het zorgt ervoor, dat je je blij voelt en je met beide benen op de grond staat.

Ik kan je begeleiden in het accepteren van je hooggevoeligheid. Zo begrijp jij beter hoe dit bij jou werkt en tot uiting komt, bijvoorbeeld in het omgaan met prikkels en emoties. Ook help ik je bij het leren stellen van grenzen, het (her)vinden van jezelf en het ontdekken van jouw unieke kwaliteiten. De focus ligt gedurende het hele proces op wie jij bent en wat voor jou fijn werkt.


Mijn rol als coach is om een stukje mee te lopen op je pad en je te motiveren om alles uit jezelf te halen. Samen kijken we vervolgens naar wat jouw talenten zijn en hoe je deze het beste kunt inzetten. Het doel: ervoor zorgen dat jij je fijner en meer ontspannen voelt en meer in je kracht komt te staan. 


Voor als je kind hooggevoelig is
Heb je vragen en / of wil je je kinderen beter begrijpen en begeleiden? Als je op zoek bent naar adviezen met betrekking tot opvoeding of school of als je wilt dat je kind beter in z'n vel komt te zitten, waardoor er minder strijd is, dan is een wandelsessie voor jou geschikt.

Het proces van verandering begint bij jou als ouder. Wanneer jij leert hoe je om kunt gaan met je emoties en prikkels en aangeeft wat je grenzen zijn, dan gaan kinderen ander gedrag laten zien. Door herkenning, kennis en begrip kun jij leren om anders te reageren. Leer kiezen hoe je wil reageren en herken waarom je doet wat je doet. Het begint bij jou. Als jij dingen anders gaat doen, gaat loslaten en je kinderen verantwoordelijkheid en duidelijkheid geeft, dan verandert er al heel veel. 

Vanaf nu bied ik ook één op één wandelcoaching aan

Heb je interesse, klik hier en neem contact met me op. En wandel een keer met me mee!

bottom of page