top of page
Image by Pierre Bamin

Feel Good Workshops

Wandelcoaching voor volwassenen

In contact met de natuur en jezelf

Voor als je zelf hooggevoelig bent
Wandelen heeft een ontspannend effect; je bent er even "helemaal uit" en komt tot rust. Het geeft mildheid, waardoor je helder na kan denken en beter in staat bent om nieuwe keuzes te maken. Het stelt je in staat om jezelf en de ander beter aan te voelen. Vanuit die helderheid kun je goede besluiten nemen, je impulsen beter onder controle houden en beter plannen. Het helpt je om afstand te nemen en om de natuur en jezelf bewust te ervaren. Hierdoor kun je dingen beter in perspectief plaatsen.

Wandelen prikkelt je zintuiglijke waarneming. Hierdoor kun je meer tot jezelf komen en voel je situaties en je eigen intuïtie beter aan. Je bent in staat beter te beoordelen wat jij nu nodig hebt of wilt veranderen. Het ervaren van de natuur en de stilte zorgen ervoor dat je kunt ontspannen. Je hoofd raakt leeg, waardoor je helder kunt nadenken. Het zorgt ervoor, dat je je blij voelt en je met beide benen op de grond staat.

Ik kan je begeleiden in het accepteren van je hooggevoeligheid. Zo begrijp jij beter hoe dit bij jou werkt en tot uiting komt, bijvoorbeeld in het omgaan met prikkels en emoties. Ook help ik je bij het leren stellen van grenzen, het (her)vinden van jezelf en het ontdekken van jouw unieke kwaliteiten. De focus ligt gedurende het hele proces op wie jij bent en wat voor jou fijn werkt.


Mijn rol als coach is om een stukje mee te lopen op je pad en je te motiveren om alles uit jezelf te halen. Samen kijken we vervolgens naar wat jouw talenten zijn en hoe je deze het beste kunt inzetten. Het doel: ervoor zorgen dat jij je fijner en meer ontspannen voelt en meer in je kracht komt te staan. 


Voor als je kind hooggevoelig is
Heb je vragen en / of wil je je kinderen beter begrijpen en begeleiden? Als je op zoek bent naar adviezen met betrekking tot opvoeding of school of als je wilt dat je kind beter in z'n vel komt te zitten, waardoor er minder strijd is, dan is een wandelsessie voor jou geschikt.

Het proces van verandering begint bij jou als ouder. Wanneer jij leert hoe je om kunt gaan met je emoties en prikkels en aangeeft wat je grenzen zijn, dan gaan kinderen ander gedrag laten zien. Door herkenning, kennis en begrip kun jij leren om anders te reageren. Leer kiezen hoe je wil reageren en herken waarom je doet wat je doet. Het begint bij jou. Als jij dingen anders gaat doen, gaat loslaten en je kinderen verantwoordelijkheid en duidelijkheid geeft, dan verandert er al heel veel. 

SOF_2735-2.jpg

HSP-coach Jolien Ballhaus geeft tijdens de lockdown blije workshops voor álle kinderen

WAALRE - Jolien Ballhaus uit Waalre begeleidt hooggevoelige kinderen. ,,Veel kinderen lopen er deze lockdown verloren bij. Dat gaat me aan het hart.” Daarom zijn nu álle kinderen welkom in haar nieuwe praktijkruimte.

Karin van Berkel 08-01-21  Bron: ED

Jolien Ballhaus kon op stel en sprong terecht in een mooie praktijkruimte op steenworp afstand van haar huis in Waalre. De begeleidster van hooggevoelige kinderen hoefde niet na te denken en betrok in de eerste week van januari haar nieuwe werkplek aan de Trolliuslaan. Donderdag gaf zij hier haar eerste van drie Feelgood Workshops aan vijf kinderen. De eerste inspiratiemiddag in deze tweede lockdown werd een succes.

Betekenis in het leven

Hooggevoelige kinderen zorgen voor uitdagingen. Voor hun ouders en voor de overige gezinsleden, voor de juf of meester op en voor anderen in hun omgeving. Maar hun gedachten en gedrag tarten vooral de jongens en meisjes zelf. Meer dan andere leeftijdgenootjes denken zij diep na en zoeken ze betekenis in hun leven.

Ballhaus heeft zich gespecialiseerd in het werken met deze kinderen, die een andere manier hebben van het verwerken van prikkels en emoties. Nieuwe ervaringen komen bij hen hard binnen en daardoor vertonen ze vaak druk gedrag, hangen ze de clown uit of trekken zich juist terug.

Zelf heeft de Waalrese, die ook als wandelcoach werkt en webinartrainingen geeft, drie HSP-kinderen. Ballhaus: ,,Van nature heb ik een heel positieve instelling. Wij kijken thuis altijd wat wél kan. Zo kwamen we de eerste lockdown prima door, maar de tweede ervaren veel kinderen als een enorme dreun. Er wordt niet gesport, de scholen blijven dicht, het is geen mooi weer... Veel kinderen lopen er verloren bij, dat gaat me echt aan het hart.”

De eerste lockdown kwamen we prima door, maar de tweede is voor veel kinderen een enorme dreun

HSP-coach Jolien Ballhaus

In het afgelopen jaar heeft Ballhaus scholingen gevolgd met betrekking tot het beter begrijpen en begeleiden van kinderen en ze besloot het geleerde in de praktijk te brengen. ,,Meestal werk ik één op één, maar nu wilde ik in kleine groepjes álle kinderen weer blij maken door ze samen te laten spelen, waarbij ze op een ongedwongen manier van elkaar kunnen leren. Geen geitenwollensokkengedoe.” Zo gingen de kinderen op zoek naar wat ze spannend vinden en wat hen daarbij kan helpen, maar ook leerden ze benoemen waar ze goed in zijn. Goed voor ieders zelfvertrouwen.

Mocht de lockdown nog langer duren, dan zet Ballhaus de speciale lockdown-kinderworkshops wellicht voort.

bottom of page